Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Dynastie vzw
7 juin 2007

Een bericht dat uw toekomst, de toekomst van uw familie en die van uw regio kan veranderen

Beste Lezer,

Iedere opiniepeiling doet ons eraan herinneren : meer dan 80% van de Belgen zijn tegen elke gedachte tot scheiding van onze federale gemeenschap.

En nochtans ! Alarmerende geruchten varen in ons land rond, gevoed door de toespraken van sommige media en sommige politici. Confederalisme, separatisme, onafhankelijkheid, aanvaarding van een gescheiden grondwet, de aansluiting van Vlaanderen bij Nederland, van Wallonië bij Frankrijk… zijn blijkbaar ook op het menu van de opties die, binnen enkele maanden, aan de keuze van onze verkozenen voorgelegd worden.

Maar waarschijnlijk vraagt u zich af wie we zijn om u zo te durven uitnodigen samen met ons na te denken over zo’n belangrijk onderwerp.

We zijn de vertegenwoordigers van Dynastie, een politiek ongebonden v.z.w. waarvan de leden overtuigd zijn dat de beste manier om Brusselaar, Belgisch Duitstalige, Vlaming of Waal te zijn, is Belg te blijven en verenigd rondom een zelfde symbool.

paola_et_albert

Ten einde wel of niet bevestigd te zijn over onze opinie, hebben we talrijke economiespecialisten geraadpleegd. De grootste meerderheid heeft ons getoond dat, afgezien van de kostbare verspreiding van de openbare schuld, de scheiding van onze regio’s slechts vroeg of laat, elk van hen kan verarmen zelfs indien, sporadisch, één of andere van een tijdelijke beterschap geniet.

Anderzijds, het lot van de Vlamingen (ipso facto dan in de minderheid) terug in de handen van de « Hollanders » te leggen, zou ons te vlug doen vergeten dat administratieve en economische grieven weer zouden kunnen opduiken, die het Noorden van ons land in de Revolutie van 1830 verwierpen.

Voor wat de aansluiting van Wallonië bij Frankrijk betreft : dit zou slechts de moeilijkheden van de Walen verergeren met Franse problemen die niet te onderschatten zijn.

Zowel op korte als lange termijn hebben de Belgen er veel te veel bij te verliezen en veel te weinig bij te winnen om in het nationalistische komplot te vallen dat enkel een bijzonder, politiek of financieel profijt dient.

belgique_3

Als u denkt, zoals wij, dat uw toekomst, die van uw familie en van uw regio afhankelijk is van de toekomst van België. Als uw sympathie hebt voor onze Vorsten (zie de behaalde plaats door Koning Boudewijn bij het onderzoek betreffende de grootste Belgen) of als een eenvoudige redenering u doet denken dat, gezien hun culturele ver-scheidenheid, de grondwettige monarchie het beste regime is voor de Belgen, dan zal deze noodkreet u zeker niet ongevoelig laten. Want, als uw stem naar CD&V, GROEN, SP-A, VLD of naar een andere democratiche partij gaat (extremisten hoeven niet te reageren), zult u zich thuis voelen bij de politiek ongebonden, niet racisti-sche, niet filosofische en niet confessionele Dynastievereniging. U zult ons nu reeds kunnen helpen door niet een zwakke hindernis van nostalgie of verstarring op te werpen, maar wél samen met ons, op een gepast moment, een stevige muur van verstand en van toekomstwetenschappelijke democratie op te bouwen tegen de fanatiekelingen, de vreemdelingenhaters, de opportunisten en de dwazen die zich inspannen om van ons land, waar het zo gezellig leven is, een derde wereld te maken.

Welnu, om bovengenoemd doel te bereiken, moet die muur op een omvangrijk aantal mede-standers steunen. U kunt aan de groei van deze muur bijdragen door ons uw instemming toe te zenden alsmede die van uw verwanten. Beter nog, u kunt een « sneeuwbaleffect » scheppen door nog meer bekendheid te geven aan het streven van onze vereniging. Hiervoor dient u slechts deze blog door te sturen aan uw vrienden en hen vragen hem verder te verspreiden. Vraag hen of zij hetzelfde willen doen. Nog beter : wordt lid van Dynastie. Al de informatie die u hieromtrent wenst, staat vermeld onder de tietel "Dynastie? Ja, ... en?".  Indien u nog meer informatie wenst te bekomen, laat het ons wete via de rubriek "commentaires" dat u onderaan vindt vindt of schrijf ons op het adres dynastiebel@yahoo.fr .

In de hoop dat u niet zwijgzaam zult blijven, waardoor de vernieling van ons gezamelijk welzijn een feit zou kunnen worden, verblijven we, met vriendelijke groeten,

De Raad van Bestuur

Publicité
Publicité
Commentaires
Dynastie vzw
Publicité
Publicité